כיצד יתכן שרבקה התחתנה עם יצחק כשהיתה בת שלש

שבוע טוב ומבורך
איך בת שלש תתחתן עם בן 37 יצחק אבינו ע"ה ?

תשובה:

שלום רב.

ראשית, בזוהר (קלו,ב) מבואר שאין זה כפשוטו שהיתה בת שלש (כך הביא בפירוש הש"ך על התורה וביאר שהכוונה בת שלש שהיתה מוקפת באביה, אחיה ואנשי מקומה). וגם לפי פשוטו נקטו המפרשים שאף שהיתה קטנה היה גופה כנערה ומוכח כך מלשון הפסוקים והמדרשים בכמה מקומות.

מקורות:

זה לשון הגור אריה על פרק כ"ה פסוק כ': בת ג' וכו'. והא דכתיב בקרא (לעיל כד, טז) "נערה" דמשמע נערה היתה, ולא תקרא בת ג' "נערה", ויש לומר דהיו אבריה וגידול שלה כנערה, כמו שאמרו ז"ל (סוטה יב ע"ב) 'קולו כנער', והיו אבריה גדולים כמו נערה, ע"כ.  וכן מוכח מכל המשא ומתן שהיה עמה, וגם מהמדרשים ששבחו אותה שלא למדה מאנשי מקומה ושהיתה בתולה ועוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א) "גדלות" ו"קטנות" לכאורה לא תלויים בגודל אברי הגוף אלא ב"דעת" ברור שאם יוולד "עשיו'ניק" שעשוי בגופו הוא עדדין יחשב כקטן לכל דבר ועניין! אא"כ ההסבר הוא כפי שהתבאר בשאלה שקודם מ"ת המושגים הללו היו אכן שונים

    ב) איך אם כן זה מסתדר שהמתין לה יצחק ג' שנים "שתהיה ראויה לביאה" אם היא כבר היתה גדולה?

  2. 1. ברור שגם מבחינה מנטלית היו שונים רואים זאת בכל הפרשה לש אליעזר ורבקה.
    2. אכן היא היתה פחותה מבת שלוש שנים!