המקור שגלית היה בנו של שמשון הגיבור

מה המקור לכך שגוליית היה בנו של שמשון הגיבור?

תשובה:

שלום רב,

בגמ' סוטה דף י ע"א כתוב על התקופה ששמשון היה שבוי ביד פלשתים "שכל אחד ואחד הביא לו את אשתו לבית האסורים כדי שתתעבר הימנו".

המקור היחיד שמצאתי שגלית נולד ממעשה זה הוא בחתם סופר על התורה (בראשית מט יח) וז"ל: "לישועתך קויתי ה'. יראה כשראה יעקב בנבואתו את שמשון לשבט דן, ראה שהוא הכנה וסעד למלכות בית דוד כי במפלתו של שמשון הטחינו בבית הרחיים פי' חז"ל [סוטה י'.] שהבעילוהו בע"כ על נשותיהם והוליד גלית שעל ידו לכד דהע"ה מלוכה בישראל [עי' רלב"ג, ש"א י"ז נ"ה] על כן כשראה ויפול רוכבו אחור על נפילת הבית כפירש"י התפלל על מלכות בית דוד לישועתך קויתי ה', ע"ד שאחז"ל סוף מכות בנבואות אורי' וזכרי'."

יש לציין שלפי ההלכה גויה המתעברת מיהודי, הוולד מתייחס לאם בלבד ולא לאביו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הדברים מפורשים יותר בדברי החת"ס (על התורה, בהפטרת פרשת נשא ד"ה והוא יחל) שכתב "ואיתא במדרש דהיינו ערפה היינו הרפה והיא נבעלה לשמשון בבית האסורים וילדה גלית, וכו'" ובציונים שם ציינו וכן בספר למכסה עתיק של הגר"ח קנייבסקי שמואל א,יז שכן הוא בתוספתא דתרגום שכתוב בה גם כן שגלית הוא מזרע שמשון.