אחריות ועד בית לפעילות מעלית

שאלה:

אולי יש לרבנים עצה
וועד בית מחויב להעמיד מעלית?
האם יכול להודיע על השבתת המעלית ופשוט לבקש פחות כסף מהדיירים או שיש לו חובה למצוא פיתרון להפעלת המעלית?

שורש הספק.. המעליות חברת האם היצרנית, כל פעם שומרות על חלפים שהם רק שלהם ובכך מעלים מחירים ומחזיקים בגרון את האנשים שמפחדים לעבור חברה לאחזקה מחברה אחרת , בטענה שהחלקים המקוריים רק אצלינו… התורה חסה על ממונם של ישראל, לעבור אני מפחד כי חלקים לא יהיה, להישאר אני לא יכול כוועד לממן זאת
וזאת צרת רבים
יש לחכמים עצה?

תשובה:

שלום וברכה,

ההחלטה בזה לא תלויה ביד ועד הבית אלא יש לערוך אסיפת דיירים והרוב יחליטו אם לעבור חברה או לשלם יותר יקר לחברה הנוכחית. המעלית אמורה לפעול בכל מקרה, כיון שהשתעבדו הדיירים לבניין עם מעלית, והרוב יחליטו איך להפעיל את המעלית.

בהצלחה.