ביוב שעלה בקומת קרקע

שאלה:

שלום.
בבנין 5 קומות, השכן בקומת קרקע אומר שעולה לו ביוב בתוך הבית, הוא הביא איש מקצוע שאומר שזה בגלל שאנשים זורקים מגבונים בשירותים וזה בצינור של כל אותו הקו, אותו דייר מבקש מכל אותו הקו להשתתף בהוצאות, האם באמת כולם חייבים. (ז"א אם קים ליה לדייר בקומה עליונה שאינו זורק שום מגבונים, האם בכל אופן חייב להשתתף)
יש לציין ששנה שעברה קרה אותו הדבר והשתתפו איתו, והשנה זה חזר על עצמו, האם כך כל פעם כולם חייבים?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

כל הדיירים של הבניין המשותף חייבים לשלם, ולא רק הדיירים של הקו שמשתמשים אלא גם הדיירים שבצד השני חייבים להשתתף כיון שזה צינור משותף – אלא אם כן החליטו להתחלק שכל עמודה מטפלים בצינור של החלק שלהם.

גם הדיירים שברור להם שהם לא זורקים מגבונים חייבים להשתתף בפתיחת הצנרת, כיון שהרכוש משותף שלהם מקולקל ועליהם לתקנו.

בהצלחה.