מוקף בן יומו

שאלה:

האם מותר למי שגר בעיר לא מוקפת חומה לנסוע לירושלים בליל פורים ,אחרי שנכנס החג, לירושלים?(אצלנו,חוגגים יומיים מהספק כמו עכו וכו)?

תשובה:

בודאי מותר לנסוע, הדיון האם הוא מתחייב במצוות החג, ולהלכה, כיון שיהיה בעלות השחר בירושלים, יש לקרוא מגילה ללא ברכה.

הרחבתי בענין זה כאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום.
    התכוונתי ככה,לסוע במוצאי שבת לירושלים ולהיות בירושלים בשני ימי הפורים,אני גרה בעיר שחוגגים יומיים מחמת הספק.לכן אני שואלת,אם זה אפשרי,ומה צריך לעשות במצב כזה?תודה רבה.