השבת אבדה רב קו

שאלה:

מצאתי מספר כרטיסי רב-קו בעירי (עיר חרדית) ואחד מהם נמצא ברכבי כשלקחתי טרמפ בחור ישיבה לעיר אחרת ונראה לי שהוא מאותה העיר האחרת אליו לקחתי אותו.
איך הכי טוב לבצע השבת אבידה, האם להפקיד את כרטיסי הרב-קו במחלקת אבידות שבעירי יועיל?
הסיכוי שאותו בחור ימצא אותו שואף לאפס

תשובה:

שלום וברכה,

מסופקני אם יש חובת השבת אבדה בכרטיס רב קו – ראה מקורות.

אין עניין להניח את הכרטיס למחלקת אבדות אם אין סיכוי שיגיע ליד הבעלים. כדאי שתתלה מודעה במקום מרכזי או תפרסם בעיתון מקומי. או שתעביר את הכרטיס למשרד של תח"צ באותה העיר.

בהצלחה.

מקורות:

אדם שאיבד רב קו, יש כאן אבדה של הכסף שטעון בכרטיס, וגם אבדה של הכרטיס עצמו. כלפי הכסף שטעון בכרטיס, המאבד אמור לפנות למשרדי תח"צ כדי להציל את הכסף, וכל שהמאבד יכול להציל לעצמו אין חובה להשיב לו את אבדתו. אלא שכלפי הכרטיס שעולה כמה שקלים יש חובת השבה, ולכאורה אחרי שהמאבד מבטל את הכרטיס הראשון ועושה כרטיס נוסף, הוא כמפקיר את הכרטיס הראשון, וצ"ע אם יש חובה להכריז על הכרטיס.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כאשר המקום הוא סימן ודאי שנחשב לאבדה שיש בה סימן וחייבים להכריז. אנחנו עסקנו במקרה שאין סימן.
    הסכום אינו סימן מאחר ולרוב אנשים לא זוכרים בדיוק את הסכות שיש בכרטיס.