מכנסיים רחבות לאשה

שאלה:

האם מכנסיים שמכסים על פי ההלכה מותרים? מדובר במכנסיים רחבות ומחויטות אטומות וארוכות עם גזרה עדינה ומכובדת

תשובה:

שלום וברכה

מכנסיים אסורים לאשה גם אם הן רחבות יחסית אטומות ומכובדות. הסיבה לכך היא משום שהמכנס מבליט את האיברים – הירכיים ופיסוק הרגלים, יותר מחצאית או שמלה.

בהצלחה רבה מאוד בדרכך החדשה.

מקורות:

ראה רש"י פסחים ג א, שבט הלוי ח"ו סי' קיח. ובפוסקים רבים הובא, שמלבד האיסור הנובע מחמת דיני הצניעות, יש בכך גם איסור של לא יהיה כלי גבר על אשה, אף כאשר מדובר במכנסי נשים הנראות שונה משל גברים, ראה מנחת יצחק ב קח, ציץ אליעזר יא סב.