קול אישה שנפטרה

שאלה:

האם מותר לשמוע שירת אישה שנפטרה? והאם מותר לשמוע ילדה קטנה שהיום היא כבר אחרי בת מצווה?

תשובה:

אסור להסתכל בתמונה של אישה שנפטרה מן העולם (שו"ת יביע אומר חלק א' חלק אורח חיים סימן ו אות יב). ונראה שהיא הדין לגבי שירתה, שבאופנים ולשיטות שאסור לשמוע שירתה גם בהקלטה, אסור גם לאחר שנפטרה, וכל שכן שהוא כך לשיטות שאוסרים לשמוע שירת אשה גם כשאינו מכיר אותה, שבאופן זה בלאו הכי הוא לא יודע מי היא ששרה ואם היא חיה ואעפ"כ אסור מחמת עצם הדבר.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש הרבה מתירים כשאינו מכירה, וכן כתב בשו"ת יביע אומר, שכל טעם האיסור הוא שלא יהרהר באותה אשה ששרה, ואם אינו מכירה, במי יהרהר.

    בתשובת הרב המשיב שליט"א, התעלם לגמרי מכל השיטות המקילות ופסק להחמיר, אתמהה.

  2. לא כתבתי להחמיר, ולא נגעתי בשאלה זו, כתבתי שבאופנים ולשיטות שאסור, אין הבדל אם היא חיה או נפטרה, תוכל לעיין שוב בלשון התשובה בדייקנות יותר. ולעיון בשיטות תעשה חיפוש באתר לפי המילים שירת נשים.