תיקוף רב קו

שאלה:

שלום, ראיתי שאתם כותבים שהיום כל תשלום בתחבורה ציבורית הולך למשרד התחבורה, והם משלמים לחברות לפי הנסיעות שהן מוציאות. לכן מי שלא שילם באחת הנסיעות יכול להחזיר זאת בכל חברה שהיא. רציתי לשאול לפי דבריכם מדוע מקפידים להכריז באוטובוסים שכולם כולם צריכים לתקף, גם מי שפטור מתשלום כגון חיילים, הלא בלאו הכי מקבלים לפי הנסיעות שעושים. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

משרד התחבורה מחייב לתקף את הרב קו בכל נסיעה – גם נוסעים שלא משלמים על הנסיעות. יש להם סיבות רבות, או כדי לוודא שכולם משלמים, או כדי לדעת כמה נוסעים יש בכל נסיעה. יש מקרים שהחברה או הנהג יקבל בונוסים אם יש לו לו מספר מסוים של תיקופים, ולכן אסור לנושע להשתמש בתח"צ אם לא שומר על הכללים ומתקף בכל נסיעה. אלא שאם עבר ולא שילם חייב להשיב את הגזל, והשבת הגזל יכול לעשות בכל חברה, אבל ודאי שאין היתר לנסוע ללא תיקוף גם אם כבר שילם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה.
    אך האם אין סברא לומר שכאשר אין לי רב קו, מעדיפה החברה שאסע ואחזיר אחר כך, מאשר שלא אסע כלל? אלא אם כן מצד מה שכתבתם שהנהג מפסיד.