מילים שאמרנו בשעת כעס, תסכול או בלבול

שאלה:

שלום וברכה.
יש לי שתי שאלות קטנות, אך חשובות…
תודה על עבודת הקודש שאתם עושים.

אני משתדלת בדרך כלל לשמור על הפה ממילים קשות חלילה, או קללות שווא (שכולנו מוציאים בטעות) או נבואות מטופשות בשעת תסכול וכו'…
השבוע יצא והייתי מתוסכלת מאוד מעצמי ודיברתי קצת שטויות ליד בעלי.
עליו, עלי… עלינו כזוג, על ה'בעיות' והחסרונות שלי כביכול שאולי יכולים להשפיע עליו… ועוד שטויות.
הצטערתי מאוד אח"כ הן בגלל שמירת הפה והן בגלל השמחה והשלווה בבית.
האם יש משמעות למילים כאלו חלילה?

בנוסף, בתור זוג צעיר, מותר לי להסתובב בבית ללא מטפחת, או שעדיף שלא?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם את שואלת לגבי משמעות סגולית וכדומה אין כל משמעות, המילים לא משפיעות, אבל מבחינת השלום בית מילים יש להם המון משקל והמון נוכחות ומשמעות! אינני יודע מה אמרת, אם אמרת טענות כלפיו, חשוב לדעת שזה גרוע, את זה, לא קל לתקן משקעים שנוצרים בלב של השני בעקבות מילים לא נעימות. ולכן חשוב מאוד להתנצל מכל הלב ולשנות את השיח. אם יש נושא בלתי פתור שרוצים לשוחח עליו, זה מצוין, אבל באוירה נעימה וקרובה בלי ביקורת רק בנעימות ומתוך רצון להתקרב. אם אמרת על עצמך דברים, חשוב לדעת, שאין בעיה שהבעל יכיר אותך טוב יותר, אבל שוב, זה צריך לבוא מתוך בגרות ושיתוף נקודתי, לא לדבר סתם שטויות, זה לא נותן שום תועלת לחיי הנישואין.

מותר לך להסיר את הכיסוי ראש כאשר רק שניכם בבית, אבל מבחינה סגולית חכמים מאוד שיבחו את קימחית שלא ראו קורות ביתה את שיער ראשה וזכתה שיהיו בניה כהנים גדולים. לכן להיות צנועה זה חשוב וטוב, ואין טעם סתם להסתובב בבית ללא כיסוי ראש. זה גם יוצר הרגל שיכול להביא למכשול אם יבוא מישהו או כשיהיו ילדים וכו'.

חיים טובים ושמחים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה המפורטת!
    אקח את הדברים מאוד לצומת ליבי.
    אז מבחינה רגילה, דיבורים של הבל גם אם היה בהן סוג של כוונה או אמת בשעת מעשה- לא מתקיימות בעז"ה, נכון?