דמי תיווך כשידעו על הדירה

שאלה:

בס"ד
אני עובד כמתווך דירות לאנשים שצריכים דירה לראש השנה לבוא לרבה שלהם.
התקשר אלי אדם וביקש דירה מאוד יפה, אמרתי לו יש את הדירה של יהודה, הוא אמר שהוא שמע על זה, הוא מחפש יותר קרובה לרבה שלהם. הצעתי לו את ראובן, שמעון ולוי – ולא מצא חן בעיניו.
הוא ביקש ממני תמונות של הדירה של יהודה, זה מצא חן בעיניו הוא התקשר ליהודה, אמר לו שהוא ראה את הדירה שלו אצלי המתווך, וסגר בסוף עם יהודה.
הם רוצים לשלם לי דמי תווך, ואני מסתפק עם מגיע לי, הרי הם ידעו שיש את הדירה של יהודה, והיה להם את הטלפון שלו, אז נכון שאני שלחתי להם את התמונות של הדירה שלו, אבל גם בלעדי הם יכלו להתקשר אליו ולבקש ממנו את התמונות של הדירה, האם מגיע לי דמי תיווך?

תשובה:

שלום וברכה,

המידע שהיה לו לא היה רלוונטי כיון שהוא ירד מהפרק, ואתה עוררת אותו לכך והחזרת אותו לעסקה ובזכותך העסקה נסגרה, ולכן בהחלט מגיע לך דמי תיווך, ומותר לך לקבל את דמי התיווך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אני מוכרח לציין שאני ממש מתפעל מהשואל הנכבד. זה שאלה שבדרך כלל לא מוצאים כאלה. בד”כ זה הרוכש/השוכר מנסה להיפטר מתשלום והמתווך מנסה לגבות. נדיר למצוא שאלה שהמתווך שואל אם מגיע לו!