דלף מים מקומה עליונה לקומה שתחתיה

שאלה:

שלום לך הרב, ברצוני לשאול את כבוד הרב, אני גר בקומה שניה ומעלי גר שכן מהרציפה של השכן שזה התקרה שלי יש דליפת מים, בקשתי ממנו שיתקן את הדליפה, שזה גורם לי לנזקים הטיח מעל הקירות מתקלף ונכנס מים הרבה לדירה שלי, שאלתי האם השכן אשם וצריך לפצות אותי על הנזקים או לא? תזכו למצות וישר כח.

תשובה:

שלום וברכה,

אם השכן לא התרשל בתיקון הנזילה, ומיד שהודיעו לו פעל לתיקון הנזילה, בעל הנזילה פטור כל הנזקים שנגרמו מהנזילה, וחייב לתקן את מקור הנזילה בלבד.

אם השכן ידע מהנזילה והתרשל והתקלקלו הקירות של השכן, יש מקום לחייב את השכן על נזקי הטיח שגרמו לשכן מהעת שהתרשל בתיקון הנזילה.

בהצלחה.

מקורות:

אם הנזילה תוקנה מיד שנודע לבעל הנזילה, בעל הנזילה פטור מהנזקים שנגרמו מהנזילה כדין ממון של אדם שהיה שמור ואירע קלקול והזיק הממון שפטור, כמבואר במשנה הכונס צאן לדיר ונעל בפניה כראוי ויצאה והזיקה – פטור.

אם התרשל בתיקון הנזילה יש אריכות בפוסקים במים שמחלחלים האם דינם כאש שחייב על נזקי הכלים או כבור שפטור על נזקי כלים, ותקרה וקרקע דינן ככלים שפטור בבור. ואכמ"ל.