האם מצווה שנזדמנה דוחה צער הבריות?

שאלה:

שלום.
אדם הלך לקנות אוכל עבור אורחים שבביתו ובדרך נזדמנה לו מצווה להשלים מניין מנחה וערבית.
אם יצטרף למניין יצטערו האורחים כי הגיעה השעה לאכול וצריך עוד לבשל ואם יחזור לביתו לא ישלים מניין.
כיצד ינהג?

תשובה:

באופן כזה שהם זקוקים לו לארוחה ויצטערו וירעבו אם יתאחר, הרי הוא בכלל עוסק במצוה הפטור מן המצוה ואינו צריך להשלים לאותו מנין. כמובן אנחנו מדברים באופן שהוא עצמו כבר התפלל או יוכל להתפלל בזמן אח, ולא יפסיד את התפילה לגמרי.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מספרים שהחזו"א ישב פעם עם זוג ויעץ להם מה לרכוש לחנות שעמדו לפתוח למרות שבזמן הזה חיכו לו להתחיל חופה כאשר תשובתו בפיו שגם החתן והכלה (והאורחים) חייבים לסייע.