טבעת נישואין שהכלה משלמת מהכסף של החתן

שאלה:

שלום כבוד הרב,
ברצוני לשאול האם מותר לאישה ללכת לאסוף טבעת נישואין לאחר תיקון שנבחרה במעמד שני בני הזוג בחנות ולשלם עליה עם כסף מזומן של החתן שנתן בידה לצורך זה ללא נוכחותו?
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

כן. ראשית המוכר מקנה לבעל המעות כפי שנפסק בב"ק קב. שנית הבחורה הרי קונה את זה עבורו שכן היא יודעת שהטבעת צריכה להיות שלו. שלישית, אפילו אם היא היתה קונה את זה עבורה אח"כ כאשר היא נותנת לו את זה הרי שהיא מקנה לו. כפי שנפסק בסוף סי' כח בשם הרא"ש. וגם הרשב"א שמובא שם בהגהות רע"א זה רק באישה סתם אולי אינה יודעת להקנות כאשר זה חוזר אליה. אבל הכלה עצמה יודעת ורוצה להתקדש כפי שהביא ראיה שם מקידשה בגזל  דידה. בפרט במקרה דנן שהכסף הוא של החתן והיא כמובן יודעת את זה שזה לא שלה.