גזל ממלון ואין דרך להשיב

שאלה:

היינו במלון של רשת פטאל, בים המלח, לפני 5 שנים (הייתי בן 14) וההורים עשו דיל שיש רק ארוחה אחת (לא זוכר אם זה היה ערב או בוקר) ובפועל נכנסנו ל2 הארוחות כי זה היה שבת חתן ורצינו לשבת עם כולם, ואכלתי.
איך מחזירים ולמי? זה אפשרי בכלל? זו הרי חברה ונראלי שהיא עצמה שייכת לחברה גדולה יותר, ויש בעלי מניות וזה. אני גם לא כזה סגור כמה צריך לשלם

תשובה:

שלום וברכה,

אם אכן אין אפשרות להחזיר את הגזל, יש לעשות עם הכסף צורכי רבים – לתת את העלות של המנה לכל מקום ציבורי שתרצה.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שסו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני פשוט לא יודע אם זה נקרא שאני לא יכול להשיב. יש את המנכל של הרשת שנשאר קבוע, ומצד שני יש גם בעלי מניות שמתחלפים. מה גם שזו חברה אז אני גם שואל אם זה נקרא בכלל של מישהו.
    אני באמת לא מבין בזה, ניסיתי לחקור על זה וזה רק ייאש אותי יותר. מה לעשות?

  2. אם המלון נשאר תחת אותה בעלות יש להשיב למלון. בעלי מניות קטנות לא נחשב בעלות, ולכן התחלופה של בעלי מניות לא נחשב שהשתנו הבעלים. אלא שלרוב לא ניתן להכניס כסף למלון אלא רק דרך אירוח במלון. ואין אפשרות להשיב. כמו כן אם ניתן לשוחח אם מנכ"ל וימחל ודאי תועיל מחילתו, אבל פקיד זוטר אין לו סמכות למחול על החוב.
    בהצלחה.