גרים גרורים

שאלה:

שלום,

עבודה זרה ג: אלא שנעשו גרים גרורים ומניחין תפילין בראשיהן תפילין בזרועותיהם ציצית בבגדיהם מזוזה בפתחיהם..

האם הוא ידבר במקרה זה על חוזרים בתשובה כוזבים, אלו שהתגיירו בעצמם, מלבד בית דין חרדי?

תשובה:

לא כל כך הבנתי את שאלתך, למעשה דברי הגמרא אמורים לגבי גר שהתגייר שלא לשם שמים, שאף שהוא מקיים מצוות אבל אין ליבו לה' ואין מעשיו מכוונים לכך, ולכן הם חוזרים לסורם.

הבעיה המשמעותית היום בחלק מבתי הדין, שאין הקפדה די הצורך לבחינת קבלת המצוות של הגרים, וכך חלקם נחשבים על פי הלכה כגויים גמורים לכל דבר וענין, וכל מי שרואה בכך קולא הלכתית לגיטימית וכו', שוגה מאוד, כיון שקבלת מצוות מעכבת בחלות הגרות, ואין כאן קולא, אלא הכנסת גויים בכרם ישראל. לכן, גם אם נקל בקבלת גרים לשם אישות שבגמרא מפורש שלכתחילה לא מקבלים אותם, חלילה לנו להקל במשהו מבחינת רצינות הגר בקבלת המצוות, שזה מעכב בחלות גרותו.