ספרי קודש עתיקים למכירה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אנו זוג צעיר שרכש דירה עם כל תכולתה מנכדיו של תלמיד חכם שהיה בבעלותו המון ספרי קודש ישנים, חלקם בני למעלה ממאתיים שנה, רובם בלויים מאוד ועם סימני אכילה של תולעים וכו' יש ביניהם ספרים בעלי ערך אספני וחשבנו להוציא אותם למכירה פומבית בבתי מכירות שונים.
רצינו לדעת אם מותר למכור את הספרים לכל המרבה במחיר, וגם לדעת אם יש בזה פסול ושמץ כלשהו, אנו לא רוצים שתבוא תקלה תחת ידינו חלילה וגם לא רוצים לעשות משהו בנידון שיש לו אפילו ריח רע מול בורא עולם.
מצד שני גם לא נוכל לשמור אותם בביתנו כי הם תופסים מקום רב ורובם כבר לא נוחים לקריאה, מתפוררים, ללא כריכות וכדו'.
ישנם סטים וספרים שהיו במצב טוב שלקחנו לעצמינו וחלק שנוכל לתרום לבתי מדרש שונים, השאלה המדוברת היא בספרים ישנים או בלויים שקשה ללמוד בהם והם בעיקר בעלי ערך אספני.
תודה לכבוד הרב.

תשובה:

שלום וברכה

אפשר בהחלט למכור, אספנים שקונים ספרים אלו ודאי ישמרו אותם בכבוד, שהרי השקיעו בהם כסף, וספרים במצב כזה ובעלי ערך כזה כבר לא מיועדים באמת ללימוד.

בהצלחה רבה