הרחבה על הרחבה קיימת בחצר פרטית

שאלה:

אני גר בבניין מגורים, בקומה 1.
השכן שמתחתי, בקומת קרקע, רצה להוסיף חדר, בבניה קלה, בחצר שלו. אמרתי שהסכמתי מותנית בכך שתינתן לי אפשרות לבנות בחצרו תשתית עמודים, שתאפשר לי לבנות
מעליו, והוא נאלץ להסכים.
עכשיו, לאחר שבנה, הוא מסרב להרשות לי לבנות מעליו, בטענה שזו החצר שלו. בנוסף, הבניה שלי תאפיל מעט על חלון מסויים בביתו.
אני צריך להתחשב בכך?
באופן טכני אני יכול לבנות גם ללא רשותו.

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שהשכן בנה בחצר הפרטית, אתה יכול לבות מעליו ולהשתתף איתו בהוצאות של יסודות ועמודים וחצי מהתקרה שלו. הטענה שהחצר שלו איננה נכונה החצר שלו אבל אין לו בעלות עד רום רקיע, ומותר לך לבנות בגובה שלך אם הוא סגר את החצר שלו.

אני לא מבין מדוע יש האפלה אם הוא סגר חדר ואתה בונה מעליו. ואם מדובר על האפלה של חלון צדדי אינה טענה.

 בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. המציאות היא שאין לו זכות בנייה עד רום רקיע. וכך זה מבחינה משפטית, בעל החצר לא קנה קרקע לבניה אלא קרקע בגובה ביתו בלבד.

  2. סליחה, יש לי שאלה נוספת-
    הפועלים שלי יצטרכו לעמוד על הגג שהוא בנה. זה לא גזל?
    (הגג מספיק חזק, אין בעיה בטיחותית)
    תודה!