צניעות בחדר

שאלה:

האם מותר שהאשה תלבש בגדי שינה קצר בתוך החדר או רק בתוך המטה, ואם תלוי ברצון הבעל אם דורש את זה, או שבחדר אפשר כמו שנח לה הגם שהבעל לא דורש

תשובה:

מותר שהיא תהיה בבגד כזה, ככל שזה לא לעיני הילדים, רק הבעל.

אבל מה הכוונה הבעל "דורש"? ממתי בעל דורש דרישות?

חיי האישות והזוגיות בנויים על אהבה נתינה קשר כבוד, זה לא כלי כזה חפץ שנועד לשמש מישהו.

חיים טובים ושמחים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. 1. אם הבעל צריך את זה בגלל שהוא עובד לפרנסתו ברחוב חילוני או בחו"ל, הוא לא יכול לדרוש מאשתו?, הרי כתוב דיינו שמצילות אותנו מן החטא, וזה לכאורה אחד התפקידים שלה?
    2. ומה קורה בזה אם היא לא רוצה בגלל שהיא מאד צנועה

  2. לא כתוב שהוא יכול לדרוש, בכלל אינני מבין שפה כזו בזוגיות, זה אנטי כל הרעיון…
    מה שכתוב דיינו שמצילות אותנו הוא לא שלכן נדרוש מהם לשמש ככלי להצלה… הגמרא אומרת משהו אחרת לגמרי, שכל אדם צריך להיות אסיר תודה לאשתו גם אם אינה האשה הכי טובה בעולם, כי סוף סוף למעשה הרי היא מצילה אותו מהחטא ומגדלת את הילדים.
    אם היא לא רוצה היא לא חייבת.

  3. מעלתה של אשה כשרה שעושה רצון בעלה כל זמן שאין רצונו נוגד את ההלכה. (בגמרא מובא גם כשנוגד את ההלכה כדוגמת יריקה על רב גדול בישראל) וד"ל.
    ולכן אם אין איסור בכך בחדר סגור ובזה מצילה את בעלה מחטא בודאי שזה מעלתן של נשים צדקניות.
    וראוי שהרב המשיב יעיין שוב בדבר וינסח את תשובתו בצורה המשתמעת שיש חשיבות לאשה העושה רצון בעלה ומצילה אותו מחטא.

  4. אתה צודק לגמרי, אבל הנקודה שאני הדגשתי חשובה לא פחות! כשם שמעלה גדולה לאשה שעושה רצון בעלה, כך גם הבעל צריך לנהוג בעדינות ובאהבה ולא להשתמש באשתו ככלי לפורקן. אינני אומר שהנושא הזה אינו קיים בכלל, יש עזרה והנאה הדדית אבל לדרוש זו לא צורה של זוגיות. ומן הניסוח היה נראה לי שחשוב לחדד זאת.