ביטול מצוות עונה

שאלה:

האם זוג שאינו מעוניין לקיים את מצוות עונה מטרדות הזמן וכיו"ב, מבטל מצוות עשה מן התורה כמו למשל לא לשמוע שופר או שזה משהו אחר. והאם יש הבדל בין ביטול חד פעמי בחודש מסויים לבין תקופה ארוכה יותר?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שלא קיימו עדיין מצות פרו ורבו ואין להם בן ובת, זו אכן בעיה מצד ענין המצוה.

כאשר קיימו מצוה זו יש להם אפשרות למחול זה לזו כמבואר בסימן עו, אבל צריך לחשוב מאיפה זה בא בעצם.

כי הטבע הוא שבני הזוג שמחים עם זה ורוצים את זה, אולי משהו בזוגיות לא מספיק נכון וחבל, כדאי לרענן את הזוגיות ללמוד עליה להשקיע בה, ולא לתת למירוץ החיים לחנוק לנו את החיים עצמם. כמו כן לפעמים צד אחד לא רוצה והשני לא מעוניין לדרוש, או אם השני לא רוצה אז לא רציך… אבל באמת של הדברים כן היה מעוניין בכך, ואז החלטה כזו בהחלט סותרת את השיעבוד ההדדי לקיום מצות עונה.

לכן הכיוון הוא לא לקבל מציאות חיים זו, אלא להבין את שורשה, ולהשקיע בזוגיות קרובה שתשמח בזה.