תשמיש בזמן צרת הציבור

שאלה:

לגבי מה שכותב התומר דבורה ששכינה נמצאת בין שתי זרועות הוא זמן זיווג. מה לגבי ימינו אלו ובכלל? תבורכו מפי עליון תודה אשמח להרחבה בנושא במחילה מכבוד תורתכם

תשובה:

שלום וברכה

למעשה יש להקל בזה, ואין לנו עסק בנסתרות, אנחנו יהודים פשוטים החיים על פי הלכה.

מקורות:

אף שהרמ"א בסימן רמ כתב שהאיסור לשמש אינו רק בזמן רעבון אלא בכל צרת ציבור, כבר כתב בנימוקי או"ח סי' תקעד בזמן המלחמה העולמית שלא החמירו בזה באופן כזה שהדבר נמשכים זמן ולא ידוע כמה זמן ימשך ויש להקל בכל זה. וכן כתב בשו"ת ציץ אליעזר חלק יג סי' כא, שענין זה הוא מידת חסידות ואין להקפיד בזה בסתם כל אדם, ואדרבה יכול הדבר להביא לידי מכשול.

בשורות טובות ישועות ונחמות.