תשמיש המיטה בליל שבת שהוא סיום השבעה

שאלה:

הבן שלי נפטר יוצאת מהשבעה כשעתיים לפני כניסת השבת האם מותר לי לקיים יחסי אישות היום?

תשובה:

מן השמים תנוחמו ולא תדעו צער.

אני מבין שהשבעה מסתיימת רק בשבת בבוקר, אלא שבפועל אתם יושבים עד סמוך לשבת.

במקרה כזה בליל שבת עדיין אסור בקיום יחסי אישות.

בשורות טובות ישועות ונחמות.

[בשעת הדחק גדול מאוד, אם הדבר קשה, יש שהקלו לגבי זה לומר מקצת היום ככולו גם בלילה ולהתיר את קיום היחסים, ראה שו"ת רדב"ז ח"ג סי' תקנט, ומשום שתשמיש המיטה הוא דבר שיש בו מצוה, ולכן בליל שביעי ייש להקל בשעת הדחק, אמנם בחכמת אדם מצבתצ משה החמיר בזה אפילו בשעת הדחק, שהרי להלכה אנחנו פוסקים שמקצת היום ככולו הוא רק ביום ובלילה עדיין חלים כל דיני השבעה. לכן המיקל בשעת הדחק יש לו על מה לסמוך, אבל אם אפשר להמתין למוצ"ש, כך ראוי ונכון יותר].

שבת שלום.