אמצעי מניעה

שאלה:

שלום רב
אשמח להבין מדוע שימוש הקונדום אסור אך שימוש בטבעת או גלולות מותר?
בשניהם למעשה עושים פעולה שלא תביא להריון.

תודה

תשובה:

שלום רב,

האיסור הוא לא התוצאה. גם אישה מבוגרת אינה נכנסת להיריון ואין בעיה של יחסי אישות כמובן. ראה בבית שמואל אבה"ע תחילת סי' כג. האיסור הוא הוז"ל. כלומר, כל פעולה כזו שהיא על "עצים ואבנים" הוא איסור הוז"ל. אבל כאשר יש מניעת היריון ע"י כל פעולה אחרת אבל המעשה עצמו הוא מעשה טבעי, אין בזה איסור הוז"ל.