טהרה בלי נישואין

שאלה:

היי אני לא רוצה להיכנס לפרטים אבל אני מתחזקת ושאלתי היא כזו היה פעם אחת שהצלחתי להיכנס למקווה מבלי שידעו שאינני נשואה ואחכ מכן הייתי ביחד עם הבן הזוג שלי האם זה עדיין נחשב לאיסור כרת ממש אינני נכנסת לפרטים אבל חייבת לדעת אני בלחץ היסטרי וכבר לא אעשה זאת שוב לעולם .

תשובה:

בדרך כלל זה לא חיוב כרת [תלוי בכמה פרטים לגבי הליך הטהרה], אבל זה איסור מהתורה כמו אכילת חזיר וכיוצא בזה.

צריך לדעת, החטא מתחיל בעצם זה שמקיימים זוגיות ללא נישואין, במצב כזה הרבה פעמים כבר לא עומדים בפיתוי וחוטאים, וזה מה שקרה.

על כל דבר מועילה חזרה בתושבה חרטה וקבלה לעתיד, אבל השורש מתחיל בלא להכנס לנסיון, ולכן, אם אתם רוצים להתחתן, עשו זאת וכמה שיותר מהר, אם אתם לא רוצים, אז עם כל הכאב אי אפשר להמשיך עם הזוגיות כי היא תגרום לכם חלילה לחטוא שוב.

תחשבו על הדברים ביניכם ותקבלו החלטות.

בשורות טובות.