מגע שאינו של חיבה

שאלה:

האם מותר לאישה מתוקף תפקידה ובמסגרת עבודתה לגעת בגבר?
לדוג': שוטרת, מנתחת, תופרת (על מנת לבדוק את מידותיו של האדם), מורה שמלמדת בבית ספר יסודי, וכו'

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני האיסור הוא במגע של חיבה, מגע שאינו של חיבה יש לנהוג בו זהירות והרחקה, אבל זה אינו האיסור ממש.

וממילא הכל לפי הענין, וככל שניתן להמנע מכך יש להמנע. שוטרת לא תיגע בגבר אלא אם כן היא עוסקת במשהו שנועד להצלה ואין שוטר בסביבה. אגב אשה לא אמורה להיות שוטרת, זה חד משמעי לא עדין ולא צנוע. בעניני רפואה הכל לפי הענין והאם יש גבר בעל יכולת דומה. תופרת תתפור לכתחילה לנשים, לא חסרים חייטים גברים שהם ודאי לא אמורים לתפור לנשים, אז למה שלא תהיה להם פרנסה… מורה מלמדת כיתת בנים רק עד גיל 9, ואז אם יש צורך במגע שאינו של חיבה אין בכך איסור.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אני מסתפק לגבי שיננית, כבר תקופה מאוד ארוכה שלא ביקרתי אצל שיננית, מדוע אין שינן גבר?
    אם היה כזה היה מתפרנס יפה ממגזרים מסויימים.

  2. בירושלים יש שינן גבר וגם הוא מטעם קופ"ח, למרבה הפלא אף שהשיננית היא בחינם ונכללת בשירות, לשינן יש לשלם 150 ש"ח. היה ראוי לבטל מנהג זה של קופ"ח.