מכירת שולחן לגוי

שאלה:

יש לנו בסלון שולחן שאוכלים עליו. והוא נפתח כדי לאחסן בו דברים.
אישתי החליטה לשים בפנים כל מיני דברים שלא יהיה בהם שימוש לפסח. ולא לפתוח את השולחן הזה כל הפסח וכך להימנע מניקיון יסודי של אותם דברים. אלא שזה תיקי בית ספר של הילדים, ניקתה כמה שאפשר ברגיל, אבל לא כביסות וכאלה. ולן היא לא רוצה אותם מסתובבים בבית הכשר בפסח.
אבל על אותו שולחן אנחנו גם אוכלים בפסח, עם מפה כמובן והשולחן לא יפתח וכך לא יהיה גלוי מה שבפנים לא נקי. זה תקין? האם צריך לעשות איזה היכר כמו כל הארונות שנמכרים לפסח כדי שלא יבואו לפתוח?

תשובה:

צריך לעשות היכר כמו כל הארונות שנמכרים בפסח.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. ואם זה מכירת י"ד למה זה לא פטור?
    הרי זה כמו כל ארון שלא מתכוונים לפתוח בפסח ושמים היכר. זה הרעיון של העניין, לסגור שם הכל ולא לבדוק כמו מחסן מבולגן שלא רוצים לבדוק או ארונות עם מוצרים לא כשרים לפסח שודאי אם נעשה בדיקה נמצא משהו לא כשר אז מה הרעיון לבדוק אם נמצא. נכון שפה בשולחן 99 אחוז שלא נמצא כלום. אבל בגלל שהאשה רוצה להעמיס שם דברים שלא יהיו גלויים בפסח ולא רוצה לבדוק כמו שצריך את כל השולחן וכו אז זה הרעיון של המכירה.

  2. בגלל שבזמן חלות חיוב בדיקת חמץ עדיין זה לא נמכר. מכירת יום י"ד היא למחרת בבוקר.
    דעת הגר"ע יוסף להקל כשיטות שגם מה שנמכר ביום י"ד אינו חייב בדיקה, אבל במשנה ברורה הביא בזה מחלוקת הפוסקים.