חיוב כתובה לבועל שקידשה לאחר שהתגרשה

שאלה:

שואלת עבור חברה :

חברה שלי נשואה כ5 שנים לבעלה , עפי ההלכה אסורה על בעלה הנוכחי כי קיימה איתו יחסי אישות שבועיים לפני הגט.
הבעלה הנוכחי ידע על היותה נשואה , ואף חיכה לגט ולאחר שנה וחצי התחתנו ברבנות.
האם הבעל מחוייב לשלם לה כתובה?
ואם אפשר מקורות

תשובה:

שלום רב,

כלומר, הם נישאו באיסור למרות שהם ידעו שהם אסורים זה לזה. על פי ההלכה הוא חייב לשלם לה את מלוא הכתובה, גם עיקר כתובה וגם תוספת כתובה. אולם מזונות (אישה) לא מחייבים אותו משום שאנו רוצים שהם יפרדו כמובן כמה שיותר מהר.

מקורות:

ראה שו"ע אבה"ע ס' קטז סעי' א' שחייבי לאווין שהכיר בה (שידע שהיא אסורה לו) יש לה כתובה הן עיקר כתובה והן תוספת כתובה. ראה בתוס' יבמות ג,ב אם איסור לבועל נחשב לאיסור לאו או מעט פחות – כאיסור עשה. אבל זה רק מגביר את החיוב כתובה אם זה לא ממש איסור לאו. ראה שם בסעי' ב'.