לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אלו חיובים נכללים בכתובה

שאלה:

שלום אני מתחתן עוד חודשיים. אני מתקשה להגדיר לעצמי מה הם הדברים שאני מתחייב בכתיבת הכתובה, אשמח אם אפשר להגדיר ולתאר בצורה ברורה מה הכתובה מחייבת, מה היא כוללת בדיוק וכו'.

תשובה:

שלום וברכה

הכתובה כוללת שתי נקודות עיקריות: חיובי ממון של הבעל כלפי האשה – מזונות ביגוד ומדור. חיובי אישות – מצות עונה, יחסי כבוד הדדי. מלבד זאת יש שם הסדרה של הכספים שהאשה מביאה עמה מבית אביה שכרגע מופקדים ביד הבעל ומה דינם כאשר היא יוצאת. הכתובה מחייבת גם חיובים לגבי מקרה של פטירה או גירושין, בענין תשלום דמי הכתובה, שאצל האשכנזים הם נקובים בסכום גרמני עתיק והתרגום שלהם לסכום מדוייק שנוי במחלוקת, מדובר בין כמה אלפי ש"ח לכ20,000 ש"ח. ואצל ספרדים נהגו לנקוב סכומים מדוייקים עכשוויים, כל זה כמובן כתוסבת על עיקר הכתובה שהוא מאתיים זוז. מלבד זאת יש מדור אלמנה, כל זמן שאינה נשאת לאחר היא דרה בביתו של בעלה. בסיום נעשה קנין על כל האמור. יש חיובים שלא מפורשים, כמו חיוב פדיונה רפואתה וקבורתה מנכסי הבעל.

מזל טוב וחיים טובים ומאושרים!