ברכות על פירות בין הקידוש לנטילת ידים

שאלה:

שלום הרב,
אני אשכנזי שנשוי למרוקאית.
הם נוהגים שבין קידוש להמוציא, הם עושים ברכות, והדבר הזה יכול לקחת המון זמן.
האם כדאי שאנהג כמוהם כדי שלא אעמוד בצד בחוסר מעש או שעלי להיצמד למנהג אבותי?

תשובה:

שלום וברכה

אם יש בזה חשש ברכה שאינה צריכה, כגון שהם אוכלים דברים שלא מברכים עליהם באמצע סעודה ובגלל שהם מקדימים אותם ללחם הם מחוייבים בברכה, עדיף להמנע, כיון שיש מחלוקת גדולה אם מותר לעשות ברכה שאינה צריכה בשבת כדי להשלים למאה ברכות, וכפי שהארכנו בענין זה כאן. אבל אם מדובר בפירות ובפיצוחים וכדומה, תנהג כמותם, לא כדאי לעשות בשונה ממנהג המקום ככל שאין לזה סיבה הלכתית של ממש, ובלבד שלא תשנו מקום, ויש להעיר להם בעדינות שאין להשתהות יותר מידי משום חיוב קידוש במקום סעודה.