קהילת "בני מנשה"

שאלה:

שלום רב. ישנה קהילה בישראל שעלתה מאיזו גבול הודו/מייאנמאר שנראים אסייתים לחלוטין מלוכסני עיניים כמו בתאיילאנד ועמי המזרח הרחוק. לפי מה שידוע לי יש להם מנהגים רבים ומסורת יהודית, והו הוכרו כיהודים על ידי כמה רבנים שאיני זוכר את שמם. ידוע לי שקהילה זו היתה צריכה לעבור גיור המוני אך לא ידוע לי האם עברו גיור כהלכה או שלא. האם ידוע לך אם כל הקהילה הזו הם יהודים גמורים לפי ההלכה או שהדבר לא ידוע לך? הסיבה שאני שואל היא מכיוון שאני מעוניין למצוא אישה לצורך נישואין מהקהילה הזאת, משום מה תמיד אהבתי ונמשכתי אחר קהילות וכו מהמזרח הרחוק.
אשמח לקבל תשובתך. תודה.

תשובה:

כת 'בני מנשה' הם בני שבטים ממוצא טיבטי – בורמזי, המתגוררים זה שנים רבות בצפון מזרח הודו. לפי אמונתם הם בני שבט מנשה וגלו עם עשרת השבטים בימי בית ראשון . אך, הואיל ואין כל אסמכתא לאמונתם זו, הם בחזקת גויים גמורים, ואכן באופן עקרוני הם עוברים גיור גמור קודם עלייתם לארץ, ודינם בזה ככל גר הבא להתגייר שיש לבדוק אחריו אם מקבל מצוות בלב שלם, ולקיים בו את כל פרטי הגיור כדת וכדין, ואין להקל בדבר מחמת הספק כביכול שמא הם יהודים.

לכן, בכל מקרה לגופו, עליך להתייחס לכל אשה כמו כל גיורת שיש לברר אצל מי התגיירה ואם הדברים נעשו כדין.

ככלל, הם מתגיירים מתוך כוונה לקבלת מצוות.

ברכה והצלחה.