מסלולים שונים לגיור – יש כזה דבר?

שאלה:

שלום רב
לגבי הגיור באיזה גיור אתה ממליץ (גיור אורתודוקסי,מסורתי או רפורמי) שאלתי כמה אנשים אמרו לי שהגיור האורתודוקסי ממש קשה לא כמו הגיור המסורתי או הרפורמי..
אשמח לתשובה
יום טוב

תשובה:

שלום וברכה ידידי

אני מניח שהתשובה ידועה וברורה לך, אבל אחדד את ההגדרה:

אין כזה דבר כמה מסלולי גיור ביהדות, יהדות יש רק אחת, והיא זו המסורה לנו מאת הבורא. יש גיור אמיתי ויש גיור פיקטיבי שאין בו כלום, גיור אמיתי הוא גיור אורטודוקסי עם קבלת מצוות מלאה, כל גיור אחר זו פשוט פיקציה, והמתגייר כך הוא גוי לכל דבר וענין.

כך שכל השאלה מה יותר קל וכו' אינה רלוונטית. אם המטרה להיות יהודי, אין אלא אופציה אחת.