גיור תינוק

שאלה:

קיבלתי מכם תשובה לגבי העובדה ש…מה קורה עם תינוק מה מעמדו של תינוק אם אמא שלו התגיירה לאחר לידתו והוא עבר ברית מילה.
אמרתם לי שאם אמא שלו הייתה גויה בעת לידתו הרי שהוא גוי. אז תודה על התשובה… ובכל זאת אני מקשה ורוצה להבין :
איך תינוק יכול להפוך להיות יהודי מה צריך לקרות

תשובה:

שלום וברכה

הוא צריך לעבור הליך של גיור, כרגע הוא לא כשיר לטבילה במקווה כיון שהוא ממש תינוק קטן כפי שאני מבין, כשיגדל קצת יוכל לעשות זאת. יש לפנות לבית הדין הרבני האיזורי לבירור מעמד אישי ושם יפנו אתכם לגורמים המתאימים לגיור קטנים. כמובן שהגיור מותנה בכך שהילד גדל בבית הורים שומרי מצוות.

ברכה והצלחה