השבה ליהדות למי שהוטבל לנצרות לאחר לידתו על ידי אב נוצרי

שאלה:

שלום הרב,

כתינוק הוטבלתי לנצרות (לא רשמי מבחינת המרת דת וכדומה וגם מעולם לא קיימנו דבר נוצרי – אמי והוריה תמיד היו יהודים גאים), משום שאבי ז"ל היה נוצרי – למרות שאמי יהודיה והוריה עד לתחילת הדורות. כפי שהינך יודע, אני יהודי מאמין, דתי אפילו, חוזר בתשובה.
לאחרונה מצאתי את צלב ההטבלה שניתן בהטבלתי – מה לעשות עם הצלב הזה? לזרוק? להשאיר למזכרת בתור חלק מסיפור יהודי ברית המועצות לשעבר? לזרוק אותו כשעיר מצוק?

האם העובדה שהוטבלתי כתינוק מהווה איזה לכלוך, כתם רוחני על הוותי ונשמתי שאני זקוק לטהר?

תשובה:

את הצלב יש לזרוק ויפה שעה אחת קודם… עוד עכשיו…

ובנוגע לנשמתך הטהורה והזכה שאני כה מכיר מוקיר ומעריך, הרי היא צחה ונקייה ברה כחמה, אין צרוך בשום הליך של השבה ליהדות.

ירבו כמותך בישראל.

מקורות:

פתחי תשובה (סו"ס רסח) בשם הרשב"ש (סי' פט).