הכנסת אנשים לראות הדירה כשהמשכיר רוצה למכור את הדירה

שאלה:

שלום וברכה
אני שוכר דירה ובחוזה כתוב סעיף הבא:
"השוכר מתחייב לאפשר למשכיר או לבא כוחו להיכנס לדירה להצגת הדירה בפני אחר למטרת מכירה שעתיים בשבוע שיתואם מראש"

השאלה הוא כך:
אם אני יכול להגיד למשכיר שאני נותן לך באופן קבוע ביום שני בין 2-4 בצהריים בתנאי שמעדכן אתי עד יום ראשון בערב?
אם התשובה ההוא חיובית מה הדין אם הוא לא הביא מישהו אם הוא יכול לבקש לנצל זאת ביום אחר בשבוע?
כמו כן אם הגיע מישהו רק לרבע שעה האם הוא יכול לדרוש להשלים את זה בפעם אחרת?
אם המשכיר מתעקש על שעות וימים אחרות האם אני חייב לתת לו?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

"שעתיים בשבוע" הכוונה שעתיים רצופות שמוקדשות לביקור, ולא לפזר את השעתיים למשך כל השבוע. צריך שתקבעו ביניכם יום קבוע ושעתיים קבועות, ואז המשכיר לא יכול להכניס בימים אחרים.

ראוי שהשוכר לא יעמוד על התנאי בצורה החלטית, אלא אם יש לפעמים חריגות שהמשכיר לא יכול להביא את האנשים ביום שקבעתם השוכר יסכים להכניס לקוחות בזמן אחר.

בהצלחה.