טעות בפרסום

שאלה:

שלום כבוד הרב.
פרסמתי בעיתון והם רשמו בעריכה את מספר הטלפון שלי אם ספרה אחת לא נכונה. שלחו לי לאישור , ראיתי ויזואלית שהכל בסדר ואישרתי. אחרכך בעיתון כבר כשזה היה גדול יותר ראיתי את הספרה הלא נכונה. ביקשתי שיעשו עוד פעם בצורה נכונה . הם אומרים שאישרתי את הפרסום לכן אם אני מפרסם עוד הפעם אצטרך לשלם מחיר מלא. איפה הצדק?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הדפוס הראו לך את המודעה ואתה אישרת אותה, ולכן האחריות היא עליך. ולכן אם אתה רוצה לפרסם שנית אתה צריך לשלם פעם נוספת.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן רלב סעיף ג מבואר שאם השתמש בחפץ ואח"כ נודע לו שיש מום במקח לא יכול לבטל את המקח. הסמ"ע הביא בשם הרב המגיד שגם אם יכול לבדוק ולא בדק מחל על המום. ויש שחולקים על דברי הרב המגיד. אבל לכו"ע אם יכל לראות ולא בדק והשתמש, לא יכול לבטל את המקח בגין מום. בדפוס שמראים ללקוח לפני ההדפסה והלקוח יכול לבחון את הטעיות, ונתן הסכמה להדפיס, לא יכול לטעון טענת מום במקח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב לדעתי זה ממש לשים רגל לבן אדם לדעתי ועוד כאילו עשיתי את זה לעצמי. זה מה שלא ברור. הפורמט לאישור היה ממש קטן גם כן .