לגבות מהקונה יותר מהעלות של היצרן

שאלה:

שלום רב : האם מותר לי להעלות את מחיר של המוצר במכירה ב-10% ללא ידיעת הקונה למרות שאמרתי לו שהוא קונה את המוצר במחיר עלות ישירות מהיצרן

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה קונה מוצר עבור לקוח, ואתה מקבל שכ"ט אסור לך להעלות את המחיר, אתה צריך למכור לו באותו מחיר שקנית עבורו, ולהוסיף שכ"ט על הקנייה ומכירה.

אם אתה קונה לעצמך ומוכר לאחרים אתה יכול להגביה את המחיר, אבל אם אתה מפרש שאתה מוכר במחיר עלות של היצרן, אסור לך להגביה את המחיר.

בהצלחה.

מקורות:

אם הסוכן קונה ומוכר ומפרש שמוכר במחיר של היצרן, הרי הוא שליח של הקונה ואסור לו להגביה במחיר, ככל שליח שאסור לו לגבות יותר ממה שהוציא.

הצטרף לדיון

תגובה 1