בקשת החזר כספי

שאלה:

רכשתי מס' מוצרים מסין, מכמה מוכרים. וחברת הדואר החליטה לאחד את כל החבילות יחד לחבילה אחת. החברה כותבת במדיניות שלהם, שאם לא קבלתי את ההזמנה עד 42 ימים, אוכל לבקש החזר כספי.
מבין כל הפריטים שהחבילה מכילה יש קסדת הגנה לילד, שבגלל זה היא תקועה במכס. (הם מחכים שמשרד התחבורה יגיעו לבדוק אם יש תקן לקסדה) לכן כל החבילה תקועה.
השאלה אם מותר לי לפתוח סכסוך (כך הם קוראים לזה) כך שאקבל החזר כספי. ואני יודעת שיש מצב שאולי השבוע החבילה תשוחרר מהמכס.
בכל זאת נעשה לי מזה עוגמת נפש שהפריטים התעכבו.
האם יש כאן איסור גזל, מצד זה שאני יודעת שכנראה כן אקבל את החבילה בקרוב? ומצד המוכרים הנוספים, שלא אשמים בכך, שהיה שם פריט בעייתי של מוכר אחר שמעכב את החבילה מלהגיע אלי..
מקווה שהסברתי את השאלה בצורה טובה
יש כאן חשש גזל?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

מצד איסור גזל ספק אם יש איסור, כיון שבפועל לא קיבלת את המוצרים, וזה באחריותם עד שיגיע לצרכן. אבל ודאי שלא ראוי לבקש החזר כספי כיון שזה לא באשמתם כלל שהדואר איחד את החבילות אחרות שהזמנת.

ולכן ראוי להמתין עד שתגיע החבילה, ולא לדרוש החזר כספי.

בהצלחה.