לחתוך את הגבעול של השום לפני הקנייה

שאלה:

מוכרים שום עם גבעול ארוך חתחתי את הגבעול לקחתי רק את השום לתשלום האם יש חשש גזל בכך

תשובה:

שלום וברכה,

אם השום נמכר במשקל, ושוקלים את השום עם הגבעול, אסור לקונה לחתוך את הגבעול כדי להפחית במשקל, ועליו לשקול את השום יחד עם הגבעול.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן רכט.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ואם זה העלים הירוקים של העגבנייה שיש למעלה או במלפפון או בבננה בקצה יש עלים יבשים שחורים, ולא בגלל שישקול פחות (לא יודע אם זה מצטרף לגרם או שניים בסה"כ) אלא כדי לא להכניס זבל מיותר לבית שאח"כ ילכלך אותו ואז צריך לנקות.
    זה אותו הדין?

  2. בעלים של בצל עגבניות וירקות רגילים אין בעיה זה לא דבר משמעותי שמייקר את הירקות. אבל בשום ושומר ולוף וכדומה אין אפשרות לחתוך את הירק ולשקול אותו ללא הגבעול או הקליפה העליונה.