תשלומי נזק

שאלה:

פגעתי ברכב וגרמתי לו שריטה הניזק טוען שהיות והרכב אינו חדש אינו מתכוון לתקנו ירידת ערך כנראה שאין בגלל יושן הרכב אך הניזק טוען שאם היה תובע את הבטוח שלי היה מקבל תיקון אך הוא אינו רוצה לתבוע שמרחם עלי על ההשתתפות העצמית סביר להניח שההשתתפות העצמית שלי תהיה בערך 2000 שח אך הוא רוצה פיצוי ממני על כ1000 שח והוא מודה שהוא לא יתקן בזה את השריטה השאלה כמה עלי לשלם והאם בכלל תודה

תשובה:

שלום וברכה,

בתשלומי נזקין לא דנים אם הוא רוצה לתקן או לא, אלא דנים אם מקובל לתקן את הנזק או לא. סוג נזק שלא מקובל להוציא הוצאה כדי לתקננו, סובר החזו"א שאין חובה לשלם תיקון אבל יצטרך לשלם ירידת ערך. בסוג נזק שמקובל לתקן, מותר לניזק לגבות תשלום נזיקין ולא לתקן ולהשתמש בכסף לדברים אחרים.

אני מניח שאם יש נזק של יותר מ2000 ש"ח, אז יש ודאי ירידת ערך, ולכן הניזק יכול לגבות לכל הפחות 1,000 ש"ח.

בהצלחה.

מקורות:

חזו"א ב"ק ו, ג.