הבטחה בשיעור תהילים

שאלה:

שלום וברכה,
אני מוסר שיעור תהילים ומשניות לילדים. לעיתים אני אומר שאני אתן בסוף השיעור פרס קטן בכל מיני מקרים כאלו ואחרים. כמובן שאיני מתחייב מקפיד לומר בלי נדר. לעיתים לא נשאר ממתקים והילד אינו מקבל, לעיתים מקבל משהו גדול יותר. לעיתים זוכים בפרס בהגרלה והוא מקולקל ולא תמיד אני מחליף. חשוב לציין כי ברור שאיני מתחייב על כלום והכל מכספי תרומות ומשתדלים לשמח את הבנים עד כמה שאפשר.
1. האם יש בעיה של הבטחה של מתנה קטנה.
2. האם יש בעיה של ריבית?

תשובה:

ככל שאתה לא מתחייב באופן מוגדר וזה ברור לכולם, הכל נאמר באופן כללי ומתוך רצון למתנות בלי התחייבויות ממוניות, אין גזל ואין ריבית וכו' וכו', רק מבחינה חינוכית וכדי שלא לצער ילדים וכו', אני מציע לעשות הכל מאוד בזהירות, כלומר אם אתה מבטיח פרס קטן, תעשה זאת רק אחרי ששמת משהו בצד ואתה בטוח שיש לך, או שתאמר בפירוש שלא בטוח שזה יהיה היום, ותזכור לתת. ואם משהו מתקלקל תן אחר. לא בגלל בעיית גזל, אלא לילדים זה משהו נורא חשוב, וזה מאוד מצער אותם כשהם מצפים למשהו ובסוף אין…

תזכה למצוות רבות!