הפרשת חלה עוזרת רטרואקטיבית?

שאלה:

הכנתי עיסה של קילו, ומיד אחר כך הכנתי עוד עיסה של קילו – ולבסוף אחסנתי את התוצר ביחד. ממש כמו להכין בצק אחד של שני קילו.
רק למחרת קלטתי שבעצם אני אמורה להפריש חלה, והפרשתי כדין.
הבעיה היא שכן היו כמה אנשים שהספיקו לאכול לפני שבוצעה הפרשת החלה. האם הפרשת החלה אח"כ עוזרת רטרואקטיבית? אם לא, האם יש איך לתקן? ידוע לי שאכילה ללא הפרשת חלה חמורה מאוד.

תודה רבה.

תשובה:

ההפרשה אינה מועילה למפרע שלמה שכבר אכלו, ואם אכן היה "צירוף סל" שיש בו כדי לחייב הפרשת חלה [ראי כאן], אזי אכן מדובר באיסור אכילת טבל, להבא נזהר יותר שלא להגיע לידי מכשול.

ברכה והצלחה וחנוכה שמח.