הפרשת תרומות ומעשרות לאחר האפייה

שאלה:

חנוכה שמח !
במהלך הלימוד הסתפקנו אם ניתן להפריש תרו"מ מדגן טבל אחרי שנאפה ללחם . אודה מאוד לרב אם יפנה אותי למקור בעניין מפני שלא עלו בידי התייחסויות לנושא הלא מצוי הזה.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שניתן להפריש תרומות ומעשרות מטבל גם לאחר האפייה, וכך יש לעשות במידה וזה קרה, רק לזכור שיש להכשיר את התנור והתבניות בהם נאפה הלחם הזה, אלא אם כן זה עדיין בתוך 24 שעות לאפייה, שאז ניתן להפריש מהלחם גם על הטעם הבלוע בכלים כמו שביארנו כאן בהרחבה.

חנוכה שמח ושבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1