אישורי מחלה לעובד שהיה עייף

שאלה:

האם מותר לי להוציא אישורי מחלה על ימים שלא באתי לעבודה סתם כי הייתי חלש/עייף וכד'
יש לציין שאני עובד משרד החינוך

תשובה:

שלום וברכה,

ימי מחלה מיועדים לעובד שמצב בריאותו לקוי [כך הוא לשון החוק]. ועובד שלא היה חולה אסור לו לקחת ימי מחלה סתם, והפתחי חושן כתב שרבים פורצים בדבר ויש בזה איסור גזל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. המעסיקים מכבדים זאת בגלל שאין להם אפשרות אחרת, ולא בגלל שמסכימים לביים ימי מחלה. והעובדה שהרופא נותן אישור מיד זה לא מתיר לעובד לביים ימי מחלה.

  2. ואם העובד לא מביים, אלא אומר לרופא את האמת שכואב לו הראש, חלש וכדומה ומבקש אישור מחלה. מה הבעיה בזה?
    העובדה שהרופאים לא נוהגים כלשון החוק שמחלה זה רק כשמצב בריאותו לקוי , וכל המעסיקים יודעים זאת, ועל דעת זה שוכרים עובדים.
    לפי מנהג המדינה – מחלה זה אם שיקול הדעת של רופא קופ"ח היתה לתת אישור מחלה

  3. כאבי ראש או חולשה זה נחשב מצב בריאותי לקוי, אבל אם מרגיש טוב לחלוטין ורוצה ימי חופשה ומביא אישור מחלה מהרופא – אסור. למרות שיש רופאים שמאשרים ימי מחלה גם אם לא רואים סיבה אמיתית.