קיבל מקדמה ולא נתן שרות

שאלה:

הסכם התקשרות חוזי כחוק נחתם בין שני צדדים, נותן שרות ומקבל שרות. מקבל השרות נתן לנותן השרות מקדמה על חשבון סך כל הסכום. אולם לאחר החתימה והמקדמה ביטל את ההתקשרות והמקדמה שנמסרה הוכחשה על ידי נותן השרות. נעשה דיון אצל רשם שבגינו חויב מקבל השרות במלוא סכום ההסכם. טענת המקדמה הוכחשה מטעמים שעברו שנים רבות ונותן השרות שכח שקיבל מקדמה. עברו שנים רבות, למעלה מעשור, ואצל מקבל השרות התעורר ספק שאכן נמסר לו סכום מקדמה. האם על נותן השרות להחזיר את סכום המקדמה למקבל השרות או את כל הסכום שנקבע בדיון הברור לסוגיה של ההסכם שנחתם?.

בהתאם לתשובה לתיקון הנושא, כיצד מתבצע השבה של סכום כסף לאחר שני עשורים. אישית? באמצעות שליח? כמובן שיש מקום להתנצל במידה ויסתבר שאחד הצדדים לא נהג נכון.

ברוכים תהיו, תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם נותן השרות נזכר שקיבל מקדמה ולא סיפק את השרות, עליו להחזיר את דמי המקדמה. נותן השרות יכול להחזיר את המקדמה או באופן אישי או על ידי שליח, והעיקר שהכסף יגיע ליעדו.

בהצלחה.