יום מחלה כשלא חולים

שאלה:

שלום.
האם מותר לקחת יום מחלה כשלא חולים? הרי אלו ימים שהוקצבו לאדם מראש משמע הם שייכים לו. והאם מותר לקחת יום מחלה כשהאישה חולה כדי להשאר לעזור לה?

תשובה:

שלום וברכה,

תשלום ימי מחלה נועד רק למי שמצב בריאותו לקוי. עובד שלוקח ימי מחלה ואינו חולה, עובר באיסור גזל. ורבים נכשלים בדבר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בפתחי חושן שמתריע על הפרצה בדבר זה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה.
    ומתי בעצם אדם יכול לקחת יום מחלה, זאת אומרת, כמה חולה הוא צריך להיות?
    אם לדוגמא מדובר בכאב ראש שמטריד אותו ברמה נמוכה- בינונית, זה מספיק כדי לקחת יום מחלה?

  2. האם "גזל" זה לא
    רק פעולה שהיא בכוח-פיזי, ובידיעת הבעלים?
    ואילו כאן זה בלי כח, אלא בהסתרה,
    ובלא ידיעת הבעלים.
    ולכן אמור להקרא "גנבה" ולא "גזל"?
    תודה.

  3. נכון כתבת, גזל זה לעיני הבריות וגנב הוא בשקט ובהחבא. גזל הוא מילה כוללת לגנבה וגזלה, ורק לגבי חיוב כפל יש חילוק אם זה גזל או גנבה.

  4. האם זה אומר שלדעה
    שגזל זה איסור יהרג ואל יעבור,
    גם גניבת-רכוש/ממון
    זה איסור יהרג ואל יעבור?
    כי התכוונו הן לגזל מסוג גזל
    [לקיחה-בכוח, ובידיעת הבעלים.],
    והן לגזל מסוג גנבת-רכוש/ממון [בלי-כוח, ובהסתר מהבעלים]?
    תודה.

  5. אנו סוברים שאין איסור של יהרג ואל יעבור באיסור גזל. וגם לאותם שיטות יש לדון אם גם כאן אסור שמא כאן שזה הערמה ולא גנבה בכוח אולי יש להקל וצ"ע.