קבלן עבודה שדורש עליית מחירים

שאלה:

אני גר בבית משותף ס"ה 16 דיירים, שבכל קומה יש ארבעה מונים של חברת החשמל. סיכמתי באישור השכנים עם חשמלאי מוסמך לפני 11 חודשים, שיבצע את העבודה. חלק גדול מהעבודה הוא להחליף כל החוטים והכבלים של חשמל לחדשים ולהוריד את כל המונים לקומת קרקע . אחד הסעיפים בהסכם הינו כדלהלן:
"המחירים שבהסכם מהווים את מלוא התמורה לקבלן עבור ביצוע העבודות לפי הסכם זה ואינם ניתנים לשינוי כלשהו עקב סיבה כלשהי, לרבות עליית מחירים, מדדים למיניהם , עליית שכר עבודה, פיחות ערך המטבע, הטלת תשלומים והיטלים כלשהם ע"י הממשלה או הרשות המקומית, או שינוי כלשהו במצב הכלכלי או הביטחוני".
היה הרבה עיכובים גם מחברת חשמל, וגם בתשלום עבור החשמלאי(עקב אי תשלום של חלק מהדיירים).
החשמלאי רוצה לסיים את עבודתו שעיקר ההוצאות על הכבלים זה עכשיו, בסוף העבודה.
החשמלאי דורש תוספת תשלום בטענה ההסכם היה לפני 11 חודשים, אני לא גרמתי לשום עיכוב, והצעת מחיר שנתתי תקף עד 30 יום.(אין ויכוח על עליית המחירים)
הדיירים בטענה שהחשמלאי לא ציין בהסכם שזה תקף ל-30 יום, וצריך להיצמד לסעיף של ההסכם הנ"ל.
הצדק עם החשמלאי או עם הדיירים? ואם הצדק עם החשמלאי, האם מוטל ההוצאה על כל הדיירים, או רק על אלו שלא שלמו בזמן?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

בחוזה נכתב שהמחיר כולל עליית מחירים, ולא נכתב בחוזה שההסכם מוגבל ל30 יום, ולכן הקבלן לא יכול להפר את החוזה לדרוש תוספת תשלום.

בהצלחה.

מקורות:

אם היה אומדנא ברורה שהקבלן לא חתם חוזה לתקופה ארוכה מאוד, היה עילה לבטל את החוזה, אולם כאן שהחוזה לא הוגבל בזמן, וניתן לפרש שהחוזה תקף גם לתקופה ארוכה, אין אפשרות אח"כ להגביל את החוזה לשלושים יום.