קביעת מזוזה בבנין

שאלה:

אנו גרים בבניין עם 2 כניסות , וועד בית רוצה לקבוע מזוזות בשני הפתחים, האם נכון לגבות מדיירים שיש להם יחידות דיור מחיר כפול ? ( היחידות משלמות תשלום קבוע )

תשובה:

שלום וברכה,

שכנים שיש להם תוספות יח"ד צריכים להשתתף בהוצאה של המזוזות, והוצאה זו מוטלת על המשכיר ולא על השוכר. תשלום היח"ד עבור המזוזות יהיה זהה לשכר החודשי של וועד הבית. דהיינו: יח"ד שמשלמים שני שליש או חצי לוועד הבית, יצטרך המשכיר להוסיף עבור המזוזות שני שליש או חצי לוועד הבית.

בהצלחה.