ריבוי בדיורים בחדר מדרגות

שאלה:

שלום וברכה ברצוני לשאול רכשתי דירה חדשה בבני ברק הקבלן הצמיד לי את הגג לדירה וברצוני לבנות יח"ד, והשכנים מתנגדים בטענה של ריבוי בדיורים בגלל המעלית שצריכים להמתין, האם אני צריך לחוש לדבריהם?
[יש לציין שבכל הבנינים הסמוכים יש כבר יח"ד כך שמנהג המקום לעשות כן וכן מנהג העיר כידוע לכל אנשי היהדות החרדית]

תשובה:

שלום וברכה,

אין טענת ריבוי דיורים בחדר מדרגות. אם יש מעלית והוספת דיורים בקומות עליונות גורם להמתנה ארוכה במעלית יכולים הדיירים להתנגד על הוספת דיורים. ושכן שרוצה להוסיף דיורים בקומות העליונות דווקא בתנאי שלא יוסיף הרבה דיירים, כדי שלא יגרום המתנה ארוכה למעלית. או שהדיירים הנוספים לא ישתמשו במעלים בזמנים שיש לחץ במעלית.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גיליון מספר 49.