חציצה בגיור מספק

שאלה:

שלום לרבנים שליטא
עשינו גיור מספק לבתנו שנולדה מתרומת ביצית גויה.
עשינו את הגיור בפוע"ה.
היה לנו כמה ספקות בעניין חציצה מכיוון שלא הכנו את התינוקת שהייתה בת חודש וחצי למקווה,כגון ניקוי אזנים וציפורנים. ניקינו כמה שאפשר את המשחה שהייתה מרוחה במפשעה ממש לפני הטבילה,היה די קשה להורידה ואולי אולי נשאר קצת.
וכן לפני שטבלתי את התינוקת הרטבתי את היד ועבר זמן מה עד שקיבלתי את התינוקת וטבלתי אותה ולכן יש חשש שלא היה טופח על מנת להטפיח.
האם במקרה כזה ראוי לעשות שוב או שניתן לומר ספק ספקא,ספק הגיור כשר ובמידה ולא, ספק אם צריך בכלל גיור לאור מחלוקת הפוסקים?

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לחשוש, החציצות עליהן אתה מדבר הן בגדר "מיעוט שאינו מקפיד עליו" שאינו חוצץ ורק לכתחילה יש להסיר. ולגבי האחיזה ביד, אני מניח שהיד עדיין היתה לחה, הרי היה שם רב שפיקח.

רוב נחת ושמחות!