נאמנות גוי בתהליך הגיור שלו

שאלה:

שלום כבוד הרב.

מה לעשות כדי לדעת אם גוי רציני בתהליך הגיור שלו, ושהוא לא משקר בטענות שלו?

אני שואל שאלה כזאת כי אצלנו בחו"ל, יש גויים שרוצים להתגייר, ובשל המלחמה הקשה הזאת (ה' יצילנו!), יש שמפחדים מהם, והייתי רוצה להביא ראיות מוצקות וחזקות לכך שהם רציניים וחפים מפשע (ושהם לא מסתננים או מחבלים וכדומה, ובפרט אם מדובר מגויים ערביים).

תודה מראש.
חודש טוב ומבורך וחנוכה שמח.
בשורות טובות, ישועות ונחמות.

תשובה:

שלום וברכה

מלאכת הבירור הזו מוטלת על דייני הגיור שהם אנשים מנוסים מאוד, והם מעבירים את הבאים לפניהם מסלול ממושך ותוך כדי כך בוחנים היטב את כוונותיו. הנושא הזה אינו נוגע אליך או לחבריך, יש לסמוך על דייני בית הדין שיעשו את עבודתם נאמנה. מה שכן חשוב הוא שיהיו בית דין של יראי ה' הכפוף להנחיות גדולי הדור ובקיאים בדיני הגיור.